Førerkort for MC

Klasse A, A1 og A2

Påmelding

Klikk under og finn neste ledige kurs

Kjøreopplæring for motorsykkel

Opplæringen foregår i inntil 4 trinn. Du som har førerkort fra før, kan hoppe over første trinn og gå rett på teorien.

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs (hos BMG Kjøreopplæring)
Dersom du har et førekort fra før, slipper du å gjennomføre dette kurset.

Trinn 2: Teori (3 timer)
Dette må gjennomføres, før du kan starte den grunnleggende kjøretrening i kjøregård. Hvor mange timer du trenger på trinn 2 avhenger av din kjøreerfaring, alder og om du har erfaring fra moped.

Trinn 3: Sikkerhetskurs i kjøreteknikk
Ved trening i kjøregård (her), lærer du å beherske motorsykkelen ved å øve på svingteknikk, balanse og gass- og bremsekontroll. Under kyndig veileding i et område som er lukket for annen trafikk, kjører du alene på motorsykkelen. Det stilles krav til ferdighetene før du kan gå videre til neste trinn og en kjøretest må gjennomføres.

Trinn 4: Sikkerhetskurs på veg
Det viktigste og det mest morsomme! Du lærer å beherske sykkelen i høy fart.

Mellomklasse eller tung MC?
Du som er mellom 18 og 21 år, får først førerkort på mellomklasse. Opplæringen er den samme som for tung MC, men motorsykkelen kan ha opptil 34 hestekrefter.

Etter å ha mellomklasse lappen i to år eller ved fylte 21 år, gjelder førerkortet også for tung motorsykkel. Du trenger ingen ny førerprøve.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Førerkort for MC - Klasse A, A1 og A2?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig!

Sending

Våre kurs

Trafikalt grunnkurs

Du som skal øvelseskjøre, både privat og på kjøreskole, må ha fullført trafikalt grunnkurs før øvelseskjøringen kan starte. For å ta kurset må du være minst 15 år, eller gå i 10. klasse.

Førerkort for bil

Før du kan øvelsekjøre på denne klassen, må du ha gjennomført Trafikalt grunnkurs. Etter å ha gjennomført trafikkopplæringen i klasse B har du den kompetansen som er nødvendig for å kjøre bil på en ansvarlig måte.

Bil med tilhenger

Førerkort klasse B 96 og BE trenger du som hovedregel dersom du skal dra en henger med tillatt totalvekt over 750 kg. Med førerkort klasse B 96 kan du kjøre bil og henger med samlet tillatt totalvekt inntil 4250 kg, mens klasse BE har tillatt totalvekt inntil 3500 kg.

Førerkort for MC

Opplæringen foregår i inntil 4 trinn. Du som har førerkort fra før, kan hoppe over første trinn og gå rett på teorien.

Førerkort for moped

Vi gir deg de nødvendige kunnskaper og praktiske ferdigheter for å ferdes trygt i trafikken. Du får et trafikalt grunnkurs som gir et godt teoretisk grunnlag, og minst 14 timers øvingskjøring med moped.

Ledsagerkurs

BMG kjøreopplæring er alene på Bryne om å tilby et 90 minutters ledsagerkurs. Kurset er ment for alle som skal fungere som ledsager ved privat øveleskjøring på bil.