Ledsagerkurs

For privat øvelseskjøring med bil

Ledsagerkurs (90 minutter)

BMG kjøreopplæring er alene på Bryne om å tilby et 90 minutters ledsagerkurs. Kurset er ment for alle som skal fungere som ledsager ved privat øvelsekjøring på bil.

Kurset er utviklet slik at elever og foresatte skal få kunskap om hva kravet for å erverve førerkort i de forskjellige klasene er. Da vil eleven spare penge/tid når den tid kommer at førerkortet skal tas. Våre trafikklærere opplever ofte usikkerhet hos foreldre. I andre tilfeller kan velment privat opplæring føre til vranglære og dermed unødig frustrasjon hos elev og foresatt. Kurset gir deg de nødvendige verktøy for å utføre sikker og effektiv opplæring.

Kursinnhold:

  • Hva skal eleven lære.
  • Hvordan bygges opplæringen opp.
  • Hva er ledsagers rolle.
  • Typiske elev/ledsagerfeil.
  • Hva er et godt øvingsområde.
  • Hvordan bygge opp en god time.
  • Hvordan skape en positiv stemning i bilen.
  • Rundkjøringer.
  • Miljøøkonomisk kjøring.

Våre ledsagerkurs bygger videre på informasjonsmøtet som holdes for ledsagere av Statens vegvesen. Det er allikevel ikke nødvendig å ha deltatt på informasjonsmøte hos dem for å få godt utbytte av vårt ledsagerkurs.

Kurset er på ca 90 min.og krever ingen forkunnskaper.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Ledsagerkurs?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig!

Sending

Våre kurs

Trafikalt grunnkurs

Du som skal øvelseskjøre, både privat og på kjøreskole, må ha fullført trafikalt grunnkurs før øvelseskjøringen kan starte. For å ta kurset må du være minst 15 år, eller gå i 10. klasse.

Førerkort for bil

Før du kan øvelsekjøre på denne klassen, må du ha gjennomført Trafikalt grunnkurs. Etter å ha gjennomført trafikkopplæringen i klasse B har du den kompetansen som er nødvendig for å kjøre bil på en ansvarlig måte.

Bil med tilhenger

Førerkort klasse B 96 og BE trenger du som hovedregel dersom du skal dra en henger med tillatt totalvekt over 750 kg. Med førerkort klasse B 96 kan du kjøre bil og henger med samlet tillatt totalvekt inntil 4250 kg, mens klasse BE har tillatt totalvekt inntil 3500 kg.

Førerkort for MC


Vi tilbyr for tiden ikke MC-opplæring, men planlegger å starte opp igjen med dette i løpet av 2024.

Førerkort for moped

Vi gir deg de nødvendige kunnskaper og praktiske ferdigheter for å ferdes trygt i trafikken. Du får et trafikalt grunnkurs som gir et godt teoretisk grunnlag, og minst 14 timers øvingskjøring med moped.

Ledsagerkurs

BMG kjøreopplæring er alene på Bryne om å tilby et 90 minutters ledsagerkurs. Kurset er ment for alle som skal fungere som ledsager ved privat øveleskjøring på bil.